Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Balık Ekşilemesi

Malzemeleri (4 Kişilik)
4 dilim Grida (porsiyonluk dilim), 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 – 4 su bardağı su, 2 diş sarımsak, 1 adet limon, ½ demet fesleğen.

Hazırlanışı
Geniş yüzeyli bir tavaya unu koyunuz. Orta ile kısık arası ateşte karıştırarak unu sararıncaya kadar kavurunuz. Tereyağını ve ezilmiş sarımsak dişlerini ekleyiniz. Un ile tereyağını birbirine yedirdikten sonra tavaya tuzu ve suyu azar azar ekleyiniz. İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısınız. Ara sıra karıştırarak tahin kıvamını tutturunuz ve kısık ateşte bekletiniz. Grida dilimlerini ızgarada, suyunu kaçırmadan ve ara sıra fırça ile zeytinyağı sürerek pişiriniz. Üzerlerine tuz gezdirerek servis tabağına alınız. Sıcak tuttuğunuz meyaneye, limonu ve kaba kıyılmış fesleğenleri ekleyip karıştırınız. Balıkların üzerine gezdirip sıcak sıcak sofraya veriniz. Aynı yöntemi, grida dışında, diğer beyaz etli balıklara da uygulayabilirsiniz.*

*ATAV "Toroslardan Akdeniz'e Antalya Lezzetleri"

GAM_Balık Ekşilemesi_Fotoğraf Uğurhan Betin ATAV.png

Fotoğraf: Uğurhan Betin